a casa Respostes sobre preguntes Quin forn triar amb un mètode de neteja catalítica o pirolítica?

Quin forn triar amb un mètode de neteja catalítica o pirolítica?

Cal substituir el forn. I en una substitució urgent. Va sorgir la pregunta del forn per comprar. Amb els fabricants i els models, crec que ho podeu esbrinar. Però no està del tot clar quin és millor prendre: un forn amb neteja catalítica o pirolítica.

 

 

 

Es respon a la pregunta:

Igor MarkovIgor Markov

Abans de respondre a la pregunta, heu d’estudiar amb deteniment els dos tipus. Hi ha moltes diferències. La qüestió no es refereix només al preu. Les tecnologies utilitzades són tan diferents que no són adequades per a tothom. Però aquí no hi ha res complicat. Per entendre el funcionament de cada tipus, no cal tenir cap coneixement especial. Intentem descriure-les amb paraules simples.

Forn de piròlisi: interferència mínima

El mètode es basa en escalfar el forn a temperatures molt elevades. Al voltant de 500 ° C. La brutícia que cobreix les parets es carbonitza i forma sutge. El procediment de neteja es realitza per separat. Tots els accessoris, plats de cuina, plats, reixes s’han de treure del forn durant la neteja. Mentre es neteja el forn. Les parets exteriors del forn també s’escalfen molt. Fins a 90 ° C. Per tant, cal anar amb compte. Mantingueu els nens i les mascotes allunyats. Val la pena protegir els mobles dels voltants dels efectes de la temperatura. El forn ha d’estar a certa distància d’altres objectes. Les parets en si mateixes no són diferents de les normals. Cobert amb pintura resistent a la calor. Amb una superfície plana i llisa. Després del final, només queda treure el sutge format.

Beneficis de la neteja de piròlisi

 • no tenen articles consumibles, tots els components tenen la mateixa vida útil que el forn;
 • aquesta vida útil és més llarga que altres tipus;
 • es netegen totes les parts del forn, tant les parets com la porta;
 • no hi ha cap recobriment especial de les superfícies interiors que facin malbé l’aspecte.

Inconvenients de la neteja de piròlisi

 • pot aparèixer una olor ardent durant la neteja;
 • elevat consum elèctric;
 • augment dels requisits de cablejat elèctric;
 • implementació només en forns elèctrics;
 • preu lleugerament superior;
 • la necessitat de netejar per separat les planxes de cuina i els prestatges.

Vegeu també - Forns elèctrics encastats: els principals criteris de selecció

Forn catalitzat: prepara i neteja

Forns catalítics, fàcil neteja i estalvi de temps, però amb la necessitat de canviar de peces. El forn de neteja catalítica es caracteritza principalment per l’interiorisme. A les parets s’uneixen panells catalítics extraïbles. Sobre la qual s’aplica una composició especial. És ell qui neteja el forn. La composició és un material porós. Aquests porus contenen una substància especial que absorbeix la contaminació. Per això, el forn té un aspecte una mica inusual. I les parets són notablement rugoses al tacte. Aquesta tècnica permet netejar el forn fins i tot mentre es cuina. Al mateix temps, els plats no adquireixen propietats nocives ni olors desagradables.

Normalment, es necessita una temperatura superior a 140 ° C per activar el procés. Als porus, la contaminació es descompon en les substàncies inofensives més simples. Després es poden netejar fàcilment amb un drap humit. Els panells tenen una vida útil determinada. I s’han de canviar cada cinc anys. Es fabriquen en versions unilateral i doble cara. Determinar si cal substituir un panell és prou fàcil. Això es notarà per l'acumulació de contaminació. La substitució es pot dur a terme de forma independent i a casa. Normalment, literalment cal descargolar un parell de parabolts segons les instruccions.

Avantatges de la neteja catalítica

 • les parets exteriors s’escalfen de la mateixa manera que als forns convencionals;
 • estalvi de temps a causa de la neteja en el moment de cuinar;
 • realitzable per a forns de gas.

Inconvenients de la neteja catalítica

 • la presència de consumibles: panells catalítics;
 • també cal netejar per separat els elements extraïbles;
 • els panells no s’instal·len a la porta, s’ha de netejar amb un mètode estàndard;
 • la contaminació complexa requereix diversos procediments.

Vegeu també - Avantatges i inconvenients d’un forn de neteja catalítica

Piròlisi o catàlisi: què és millor?

Realitzem una anàlisi comparativa segons diversos criteris. Comencem pel preu: per als convertidors catalítics és més baix. Compatibilitat: els forns pirolítics només són adequats per a forns elèctrics. Desavantatges: en els forns pirolítics, les parets exteriors s’escalfen molt i cal un procediment de neteja separat. De vegades apareix una olor desagradable. Als convertidors catalítics, heu de netejar la porta manualment.

Ara podem treure conclusions. En primer lloc, els que viuen a cases de gas necessiten forns amb un mètode de neteja catalítica. També són adequats per a aquells que estalvien electricitat. No són exigents en el subministrament elèctric, de manera que són adequats per a cases antigues.

Però per a aquells a qui no els agrada malgastar energia addicional en la neteja, els pirolítics són adequats. Per a ambdós tipus, el problema de netejar elements interns extraïbles: bastidors i safates es va mantenir sense resoldre. Com és habitual, s’hauran de portar a la pica i rentar-los amb agents de neteja. El problema del sobreescalfament de la caixa es va resoldre en models més cars, on s’utilitza refrigeració addicional. Tot i que en qualsevol cas, l’aire de la cuina serà molt calent.

Vegeu també - Revisió del forn elèctric "Estufa russa"

Noves respostes a les preguntes dels lectors:

Totes les respostes
29937 0

Afegiu un comentari

Com triar

Ressenyes

Reparacions