a casa Respostes sobre preguntes Com es fa una bossa de nevera amb les seves pròpies mans

Com es fa una bossa de nevera amb les seves pròpies mans

Una bossa més freda és un dispositiu autònom que us pot ajudar quan necessiteu estalviar menjar per a un viatge a la natura, transferir compres en una botiga o medicaments que requereixin condicions especials de detenció. Però, què passa si la compra d’un contenidor tèrmic o d’una nevera per a cotxe no és assequible? Aquest article us mostrarà com fer la vostra pròpia bossa més freda de manera ràpida i econòmica.

Quins materials necessitem?

Per fabricar una bossa frigorífica portàtil, comprenguem breument com funciona i què podem necessitar en el procés de fabricació d’un contenidor tèrmic “fet a mà”.

No és del tot correcte trucar així a les bosses de refrigeració portàtils perquè no produeixen fred. De fet, aquestes bosses són només termos, que mantenen temperatures baixes durant un temps determinat a causa d’un lent intercanvi de calor amb l’entorn.

A partir d’això, determinem què necessitem:

 • la bossa en si: es pot cosir o adaptar a mida, el més important és que té una cremallera densa i fiable;
 • capa tèrmica - per a això a la botiga cal recollir material aïllant de làmina - aïllament de làmina;
 • materials de subjecció: cinta metàl·lica o grapadora de mobles.

A més, com a font auxiliar de fred, podeu utilitzar bateries especials: contenidors segellats amb solució salina. Els acumuladors de fred es congelen prèviament i després es descongelen lentament en una bossa tèrmica, mantenint temperatures baixes a l'interior durant un temps. Els acumuladors de fred es poden comprar a una botiga o fabricar-los amb les vostres mans, també us en parlarem.

Vegeu també - Nevera sense glaçades o per degoteig. Què és millor?

Fent una bossa fresca de mà

Creieu-me, fins i tot si no sou absolutament amics d’una màquina de cosir, ni d’una agulla ni d’un fil, no us costarà cosir una bossa tèrmica. Aquest procés us portarà molt poc temps. Però el resultat, una bossa acabada, servirà fidelment durant molt de temps, preservant de manera fiable els aliments, begudes o medicaments dels efectes destructius de la calor i la calor.

Per tant, primer heu de fer un patró: un patró per a l’interior de la bossa. Com a regla general, es prenen com a base les bosses rectangulars esportives o de viatge amb solapa i cremallera al voltant del perímetre. Aquesta variant de la bossa serà la més pràctica.

El patró semblarà una gran creu, dividida en sectors, segons la mida de la part inferior i els laterals de la bossa original. No oblideu incloure la tapa de la bossa. A més, aquest esquema s’ha de transferir a Foiloisolone. Recordeu que el patró d’aïllament de làmina ha de ser una mica més petit que el patró original, de manera que el model del contenidor de material tèrmic s’ajusti lliurement a la bossa.

Muntar el patró a partir del material tèrmic, enganxant acuradament les juntes amb cinta adhesiva. Si podeu cosir una cremallera al recipient d’aïllament d’alumini, aquesta bossa més freda serà moltes vegades més eficaç.Un compartiment ben tancat garanteix un escalfament lent dels aliments a l’interior.

Quan el contenidor de paper d'alumini estigui a punt, introduïu-lo dins de la bossa original i subjecteu-los amb cinta adhesiva de doble cara o una grapadora. Això és tot: la bossa més fresca està a punt.

Vegeu també - Els matisos de triar i instal·lar una nevera incorporada

Nevera de cotxe casolana

Si no n'hi ha prou amb una bossa de nevera compacta, sempre podeu fabricar un contenidor tèrmic ampli per transportar-lo al maleter d'un cotxe. Aquest cofre casolà us podrà ajudar durant un viatge a la natura amb una gran empresa o durant unes vacances amb "salvatges". Esbrinem com fer una nevera per a un cotxe amb escuma.

En primer lloc, trieu la caixa de fusta contraxapada de la mida adequada. Si és possible, aquesta caixa és fàcil de muntar. És bo si la tapa del calaix s’uneix amb frontisses, però si no en teniu, no us preocupeu, farà que hi hagi una tapa ajustada.

En general, podeu utilitzar una caixa de cartró, però la nevera d’un cotxe fabricada amb aquest material no resultarà ser molt resistent.

Per tant, si heu trobat la caixa adequada, el següent pas és fer-ne un aïllament d’escuma. Cal enganxar o eliminar totes les superfícies interiors de la caixa amb escuma. Com més gruixut, més fiable. En lloc d’escuma petita, podeu utilitzar Penoplex. Utilitzeu cinta de doble cara, cola sense acetona o una grapadora de mobles per grapar. Tampoc s’ha d’ignorar l’interior de la tapa.

Després d’això, cal tapar amb cura l’interior de la caixa amb aïllant de làmina i fixar el material aïllant, així com enganxar amb cura totes les juntes de la futura nevera del cotxe amb cinta adhesiva.

En principi, la nevera està llesta. No oblideu fixar el mànec d’obertura a la tapa i refredar bé el recipient tèrmic abans d’utilitzar-lo. Com millor es faci el muntatge, més segellat hermèticament serà el frigorífic del cotxe, més temps podrà mantenir una temperatura baixa dins seu. Un dispositiu d’aquest tipus resulta bastant pesat, motiu pel qual el millor és portar-lo al maleter d’un cotxe.

Acumuladors de fred casolans

Ja hem esmentat que els acumuladors de fred són de gran ajuda si cal utilitzar un recipient tèrmic autònom per emmagatzemar aliments. Si no esteu preparat per anar a la botiga, feu un acumulador de fred amb les vostres mans a casa.

La bateria de la botiga utilitza una solució salina especial que descongela molt més lentament que l’aigua normal. Fer-ho vosaltres mateixos no és difícil, només cal dissoldre la sal de cuina normal en la quantitat d’aigua necessària i abocar aquesta solució en ampolles de plàstic o bosses de buit adequades amb un tancament Zip Lock. Les bosses o ampolles farcides s’han de congelar per ajudar a mantenir la temperatura dins del recipient freda.

També hi ha acumuladors de fred d’heli. Són molt més cars que els seus equivalents líquids, però de vegades es descongelen més lentament. Si voleu fabricar aquest acumulador de fred, compreu diversos bolquers grans per a nadons a la farmàcia. Aboqueu suaument i lentament aigua corrent de l'aixeta, aproximadament un got, dins dels bolquers. Espereu una mica: deixeu que els grànuls absorbeixin la humitat. A continuació, esquinqueu l'interior del bolquer i aboqueu els grànuls humits en una bossa hermètica.

Els acumuladors d’emmagatzematge en fred s’haurien de congelar prèviament. I quan poseu aliments dins de la bossa de la nevera, no oblideu canviar les capes d'aliments amb acumuladors de fred.

Consells útils

Per tant, si tot està clar, podeu començar a fer una bossa més fresca. Però, finalment, volem compartir alguns consells útils que us facilitaran el procés de producció d’una bossa tèrmica i augmentaran l’eficiència de l’ús d’aquest dispositiu.

 • Gruix de la capa tèrmica: com més millor. Quan arribeu a una ferreteria, compreu aïllament de làmines de 0,5-0,8 cm i escuma de 2-3 cm.
 • Podeu comprar folgoizolona en una gran ferreteria i el preu de la compra no us arribarà a la butxaca. Consum de material: d'1 a 1,5 m.
 • És millor triar una bossa per a una nevera portàtil entre materials densos i hidròfugs, que siguin molt resistents i que, alhora, es puguin rentar fàcilment de la brutícia.
 • Assegureu-vos que les nanses i les butxaques estiguin ben cosides i que els elements de fixació tanquin la bossa tèrmica. En els models de bona producció, la cremallera exterior està coberta amb una solapa especial de velcro per reduir la transferència de calor.
 • Per a la comoditat d’utilitzar una nevera de cotxe, es pot cosir una funda amb nanses a una caixa de fusta contraxapada. No us oblideu de posar trossos de polièster encoixinat, una manta tallada o qualsevol altre aïllament entre la fusta contraxapada i la coberta; d'aquesta manera, protegirà el contingut del contenidor tèrmic d'un escalfament ràpid.
 • És millor transportar qualsevol contenidor tèrmic en una bossa gran amb altres coses o al maleter d’un cotxe. No exposeu la nevera portàtil a la llum solar directa i intenteu obrir-la el menys possible.
 • Si descongeleu els acumuladors congelats que heu fabricat vosaltres mateixos, es pot produir condensació. Tingueu-ho en compte i tingueu cura que la humitat no faci malbé els aliments. Per exemple, emboliqueu-ho tot en fulls de diaris separats.
 • Quan carregueu aliments a la nevera independent, recordeu que hi ha d’haver el menor nombre d’espais i buits dins del contenidor tèrmic. No oblideu transferir els aliments amb acumuladors de fred o paquets de gel habituals.

Amb una fabricació adequada, una cura i seguint les nostres senzilles recomanacions, la vostra bossa tèrmica o nevera automàtica us sorprendrà gratament per la seva eficiència, fiabilitat i durabilitat. Al mateix temps, és bo saber que heu pogut estalviar una suma ordenada, ja que a la botiga aquesta compra costarà una quantitat important. Podeu fabricar diversos envasos tèrmics de diferents mides: petites caixes per berenars individuals a l’escola, a l’oficina o a l’entrenament, bosses de viatge de 4-5 litres per a compres o pícnics modestos, motxilles espaioses de 10 litres per a grans empreses i impressionants espais en blanc, etc. ... Ara, sabent fer una bossa més fresca amb les teves pròpies mans, no et serà difícil!

Vegeu també:

29112 0

Afegiu un comentari

Com triar

Ressenyes

Reparacions