a casa Normes de funcionament Electrodomèstics incorporats Quins estris de cuina són adequats per a la vitroceràmica

Quins estris de cuina són adequats per a la vitroceràmica

Si esteu pensant en comprar ceràmica de vidre o una cuina d’inducció, heu de saber que, juntament amb la compra d’una estufa, haureu de substituir tots els vostres estris de cuina antics per altres de nous. No tot és adequat per a aquests fogons! I en aquest article parlarem de quins plats es poden utilitzar a la vitroceràmica i quins no poden ser categòrics.

Quin avantatge té una vitroceràmica sobre una elèctrica convencional?

característiques de la placa de vidre ceràmica

Hi ha, per descomptat, molts i molt avantatges.

 • Per exemple, la possibilitat d’escalfar i refredar-se a l’instant, fent que la cuina en ell sigui tan còmoda com amb gas.
 • A més, els aliments bullen gairebé a l’instant i es poden cuinar dues vegades més ràpidament que a gasolina i 4 vegades més ràpid que a l’electricitat normal.
 • A més, no es pot deixar d’esmentar una propietat com la facilitat de blanqueig. Qui tingui uns "panellets" de ferro colat normals sap el difícil que és fregar-los. I el panell vitroceràmic es neteja amb un lleuger moviment de la mà, només cal ruixar-lo amb una eina especial.
 • A més, la vitroceràmica té una propietat notable per canviar la forma de la superfície calefactora. Podeu cuinar-hi no només en olles rodones, sinó també en aneguets.
 • Algunes estufes es poden programar per a un mode de cocció determinat, és a dir, es posa una cassola, s’escalfa fins a un moment determinat, bull tant com es necessita i després es redueix la força d’escalfament per si sola.
 • Bé, i l'avantatge més important és que és molt més econòmic pel que fa al consum d'electricitat, en comparació amb l'habitual.

Però, cada cullera té la seva pròpia mosca a l’ungüent ...

Vegeu també - 10 millors vitroceràmiques

I quins són els desavantatges i n’hi ha?

inconvenients de la superfície vitroceràmica

 • Aquestes plaques estan fetes d’un material car: el cerani, que té una resistència que pot suportar la caiguda d’una paella de deu litres, però ... Per què tenen por de detectar impactes amb objectes punxants. Per exemple, el ganivet més normal, que ha caigut des de l’altura, amb la fulla cap avall, pot dividir fàcilment la superfície.
 • A més, un desavantatge enorme és que, entre tots els models, pràcticament no n’hi ha cap sobre els quals hi hauria una mica de comoditat. I això vol dir que mai no podreu posar un cezve amb cafè als fogons!
 • Per què? Com que la part inferior de les estrelles de cuina ha d’adaptar-se completament a la mida i superposar-se a les vores de la superfície calefactora per tal de protegir-se de la humitat que arriba a la superfície calenta. Si hi arriba aigua, podeu acomiadar-vos dels fogons. Esclatarà immediatament o ben aviat.
 • A més, un gran inconvenient és que no es poden col·locar testos amb el fons humit a la seva superfície. Doncs això és tan incòmode ... Imagineu-vos netejar-lo cada vegada, després que l'olla s'hagi omplert d'aigua i s'hagi mullat.
 • Cal coure-hi amb cura, sense vessar res a la superfície. Per exemple, té por del sucre i pot "ordenar-li viure molt de temps" si toca la superfície.
 • Si el trenqueu, haureu de canviar completament tota la superfície del vidre. I això és molt car.
 • I, per descomptat, els desavantatges es poden atribuir amb seguretat al fet que és capritxosa pel que fa als plats i no es poden utilitzar tots els tipus de testos. Aprendràs quins plats són adequats i quins no al següent bloc.

Estris de cuina que no s’han d’utilitzar sobre una superfície de vidre ceràmic

danys a la superfície vitroceràmica per plats inadequats

És categòricament impossible fer servir coure i alumini, ja que deixen taques en una placa tan difícils d’eliminar.

Els plats de vidre ceràmic són una mala opció. Vidre resistent a la calor: tampoc no es pot utilitzar. Aquests tres tipus d’estris de cuina no s’escalfen tan ràpidament com cal i, per tant, l’estufa consumeix massa electricitat. Però aquí, per ser justos, cal tenir en compte que els plats de vitroceràmica tampoc no són adequats per a altres fogons, només es poden utilitzar al forn.

Sobre paella wok i de seguida podeu oblidar-vos de calderes de fons rodó. Si la superfície és petita, el plat ni tan sols es trencarà. Cal, exclusivament, cobrir tot el cercle d’elaboració amb la part inferior de la cuina.

En cap cas heu d’utilitzar plats amb el fons deformat. I la calefacció serà fastigosa i la superfície es ratllarà.

Potser sobre això, tot. No podeu utilitzar l’anterior i, per molt que us agradi les olles antigues, moltes hauran de ser descartades. Però, què queda? Segueix llegint.

Quin tipus de plats escollir?

cristalleria per a superfícies vitroceràmiques

La regla més important:

El volum del fons dels plats hauria de cobrir completament el cercle de calefacció i, idealment, ser una mica més, però no menys. Això, com recordeu, perquè la superfície quedi protegida de la humitat.

Després, els plats per a plaques de vitroceràmica haurien de ser d’acer, ferro colat o metall esmaltat. Però el seu fons ha de ser certament pla, uniforme i llis. La millor opció és si és gruixuda i pesada.

En general, els plats d’acer inoxidable es consideren la millor opció per a la vitroceràmica. No és tan pesat com el ferro colat, que és una assegurança de caiguda innecessària, i té una bona conductivitat tèrmica.

Sí, i és fàcil rentar aquestes paelles, però, per descomptat, la vitroceràmica no hi té res a veure.

Vegeu també - Quina és la potència òptima per a una placa d’inducció?

Recomanacions per triar estris de cuina per a plaques d’inducció

Les plaques d’inducció són una autèntica innovació en el món de la tecnologia de la cuina. Són molt cars i no tothom se’n pot permetre a casa. Tot i que s’utilitzen més sovint en restaurants i altres cuines de restauració.

Funciona d’una manera sorprenent: la superfície es manté freda i el fons de la paella s’escalfa fins a la temperatura establerta. I per això, en funcionament és més senzill i menys capritxós que la vitroceràmica.

Els estris de cuina per a aquests plats només són adequats amb un fons magnètic. No és una cosa nova, no. Es tracta de qualsevol plat fet de metall que s’enganxa a un imant. És a dir, no accepta aliatges, coure i altres coses.

Us expliquem quin tipus de plats es poden utilitzar en una superfície vitroceràmica. Ara depèn de si agafar aquesta estufa o posposar-la.

Vegeu també - Una cuina d’inducció és perjudicial per a la salut humana?

17439 0

Afegiu un comentari

Com triar

Ressenyes

Reparacions