a casa Reparacions Electrodomèstics grans Com substituir el mànec de la porta de la rentadora si està trencat?

Com substituir el mànec de la porta de la rentadora si està trencat?

Fins i tot a la rentadora de màxima qualitat, el mànec es pot trencar. La seva part plàstica és molt fràgil. Quan se sotmet a una tensió constant en intentar obrir-se, pot no resistir. Si estireu el mànec abans d’obrir el pany, també es trencarà ràpidament. No es pot reparar; haureu d’instal·lar una peça nova. Ho podeu fer vosaltres mateixos.

Com obrir la porta si el mànec està trencat

el mànec de la porta de la rentadora es va trencar

La causa de l’avaria sol ser un maneig descuidat i no un matrimoni o un dispositiu de mala qualitat. Normalment, el mànec es trenca quan s’intenta obrir la porta després de finalitzar el rentat. Cal prémer-la suaument fins que sentiu un clic característic que indica el llançament del pany i, a continuació, obriu-lo amb cura.

Important:

Després de finalitzar el rentat, cal esperar uns minuts, ja que la porta roman tancada durant un temps.

Davant d’una avaria, no cal preocupar-se. Podeu substituir una peça sense trucar a un especialista. Primer cal desmuntar-lo. Hi ha diverses maneres de fer-ho.

Primer heu d’inspeccionar la part trencada. Si només es trenca una part del mànec, és possible que pugueu obrir la porta per a la resta. Per a això de vegades cal utilitzar eines. Agafant la peça que queda a la porta amb unes alicates, cal prémer la molla i estirar la portella cap a vosaltres. Si aquests passos no ajuden, podeu utilitzar altres mètodes:

 • Si la màquina està equipada amb una obertura d’emergència, cal tirar d’un cable o palanca especials. Es troba a prop del filtre de desguàs. Per arribar-hi, heu d’eliminar el tauler inferior.
 • Obriu la portella des de l'interior. Traieu la tapa superior de l’equip i arribeu amb la mà al pany intern. Premeu-la i empenyeu la porta des de l'interior.
 • Amb una corda. Agafant una corda forta, introduïu-la al forat entre la portella i el cos des del costat del pany. Estireu la corda i estireu-la des dels dos costats fins al pany. La corda empènyerà la palanca i s’obrirà la màquina.

Vegeu també - Com drenar per força una rentadora trencada

Com desmuntar-lo

Per canviar el mànec, s’ha de retirar la porta de la màquina i desmuntar la part trencada.

Important:

Abans de desmuntar la porta, recordeu la ubicació dels parabolts, els punts de fixació del mànec i el lateral de la inclinació del vidre. Millor fer-li una foto per no oblidar-la.

No és difícil desmuntar-lo vosaltres mateixos sense l’ajut d’un mestre. La instrucció és molt senzilla:

 1. Obrir la porta. Cerqueu els punts d’adhesió al cos a prop del dosser. Com a regla general, es tracta de cargols autorroscables que es poden descargolar amb un tornavís Phillips.
 2. Traieu la tapa de la porta de càrrega i col·loqueu-la al terra. Caldrà desmuntar-lo.
 3. Afluixeu els cargols de subjecció al voltant de la circumferència de la coberta. Això requerirà un tornavís estàndard o Phillips, segons el tipus de subjecció.
 4. Introduïu un tornavís pla a la bretxa entre les parts interior i exterior. Desmunteu la porta en dues meitats i traieu el got.
 5. El mànec es fixa amb una vareta metàl·lica.Cal prémer-la amb un punxó o un punxó prim, empènyer i enganxar la vareta i després treure-la.
 6. Aconsegueix el mànec i la molla.

Consells:

És millor fotografiar el punt de fixació del mànec abans de desmuntar-lo per no confondre’s durant el muntatge.

Com instal·lar un nou controlador

El bolígraf s’ha de comprar a una ferreteria. Quan aneu de compres, heu de tornar a escriure el model i el nom de la màquina perquè la peça nova s’adapti. Està equipat amb un moll i una vareta necessaris per a la subjecció.

Manejar les instruccions d'instal·lació:

 1. Introduïu la molla. Cal posar-lo al mateix lloc on es trobava l’anterior. Alhora, és important estar atent. La molla hauria d’encaixar exactament al seu lloc. És bastant difícil, cal provar-ho.
 2. Introduïu el ganxo amb el mànec fins a la seva distància.
 3. Quan la peça estigui a la seva posició, introduïu el passador. S’ha de passar per tots els forats. Mentre s’empeny, s’ha de girar per facilitar l’entrada als forats. Podeu utilitzar alicates.

Un cop tractat el problema, hauríeu de comprovar si el mànec funciona correctament. A causa de la molla, està lleugerament retret. Si el mànec no empeny el mànec, no s’insereix correctament. Millor desmuntar-lo de seguida i intentar inserir-lo de nou.

A continuació, heu de col·locar el got i fixar la segona meitat de la tapa fins que faci clic. Fixeu les meitats amb els perns de fixació i instal·leu la porta a la màquina.

Consells:

Si no podeu esbrinar com substituir el mànec pel vostre compte, és millor trucar al mestre per no danyar les peces.

Vegeu també:

9792 0

Com triar

Ressenyes

Reparacions