a casa Reparacions Electrodomèstics grans La rentadora Atlant dóna l’error F3: què significa?

La rentadora Atlant dóna l’error F3: què significa?

Habitualment posaves la roba al tambor i començaves el rentat i, al cap d’un temps, vas trobar que la rentadora Atlant no renta i emet el codi F3. Per exemple, l'error F3 a la màquina Atlant apareix independentment del programa i, a més, el rentat pot continuar encara més. Què significa aquest codi i com solucionar el problema sorgit?

Descodificació de l'error

Stiralnaja mashina Atlant vydaet oshibku F3

El codi d'error F3 significa que hi ha un problema amb l'escalfament d'aigua: no hi és o, al contrari, és excessiu. En aquest cas, la màquina pot funcionar normalment en els modes de rentat en aigua freda, però apareix un error en els programes amb calefacció. En els models sense pantalla, aquest error s’indica de la següent manera: els indicadors de desguàs 3a i 4a estan activats.

Si observeu que la roba de la roba està poc rentada, mentre se sent una olor a moix, és probable que hi hagi una avaria de l’element calefactor.

Motius que no requereixen reparació

  • Connexió elèctrica. Cal rastrejar clarament si hi ha danys al cable o al tap. També és important que la connexió a la xarxa elèctrica es faci directament, és a dir, immediatament a la presa de corrent, i no utilitzant un adaptador.
  • S'ha produït un bloqueig del sistema. Si és la primera vegada que teniu aquest error, podeu donar temps a la màquina per descansar. Desconnecteu la màquina traient el cable d'alimentació durant literalment deu minuts. Es bloqueja amb molta freqüència, però és temporal i aquest reinici us ajudarà.
  • Comproveu la connexió dels cables de l’element calefactor. Aquest escenari és possible si el dispositiu es va desmuntar abans de l'avaria d'aquest tipus. És probable que els contactes s’acabin d’allunyar una mica del seu lloc habitual.

Vegeu també - La rentadora Atlant dóna l’error F4: què significa?

Faltes que requereixen reparació

A més de mal funcionaments que no requereixen reparació, també n’hi ha que necessiten reparació directa.

L’element calefactor es va trencar

Si, quan es renta a alta temperatura, el vidre de la portella es manté fred, l’element calefactor és defectuós. A més, si la rentadora està impactada, l’aïllament de l’escalfador es pot danyar i això pot provocar un curtcircuit i fins i tot un incendi. La causa del mal funcionament pot ser un defecte o una escala de fàbrica. L'element calefactor no es pot reparar; cal substituir-lo. Assegureu-vos de comprovar l’element calefactor amb un multímetre, potser el problema no hi és, sinó al sensor de temperatura (en alguns models, el sensor de temperatura s’instal·la per separat de l’escalfador).

Sensor tèrmic trencat

L’aparició de l’error F3 al començament del rentat, quan la rentadora no escalfa, escalfa o bull completament l’aigua, pot indicar un mal funcionament del sensor de temperatura, un sensor de temperatura que mesura la temperatura de l’aigua de la rentadora. En aquest cas, caldrà substituir el sensor de temperatura i, si s’incorpora directament a l’element calefactor, cosa que s’observa en la majoria de models, caldrà una substitució completa de l’element calefactor.

Tauler de control defectuós

Si, 12-15 minuts després de l'inici del rentat, es mostra l'error F3 a la pantalla de la màquina Atlant i el procés de rentat s'atura completament, això significa que la placa de control podria haver fallat. Es tracta d’un microcircuit que controla el procés de treball de la rentadora. Bàsicament, es crema el relé situat a la placa de control, que s’encarrega d’encendre l’element calefactor o la via. En aquest cas, haureu de substituir el relé cremat o soldar les pistes. En el moment de fallar el processador, caldrà substituir completament el mòdul de control.

Problema de cablejat

Si apareix l'error F3 a la rentadora, desapareix i es fa malbé el cablejat de l'element calefactor al mòdul de control. En aquesta situació, cal girar el cablejat danyat o substituir completament el bucle per cables.

Vegeu també:

8385 0

Com triar

Ressenyes

Reparacions