a casa Reparacions Electrodomèstics grans La rentadora Atlant produeix l’error F4: què significa?

La rentadora Atlant produeix l’error F4: què significa?

Vam tancar la porta de la portella, vam prémer “Inici” i al cap d’un temps vam notar que la màquina s’havia aturat i que el codi F4 apareixia a la pantalla. Què fer? Què significa l’error F4 a la rentadora Atlant? Com puc solucionar jo mateix el problema? Trobareu respostes a totes aquestes preguntes en aquest article.

Descodificació de l'error

Error F4 a la rentadora Atlant

L’error F4 a la pantalla de la màquina Atlant diu que hi ha problemes al sistema de drenatge i que no és possible drenar les aigües residuals del dipòsit. Abans de trucar al mestre i entrar en pànic, heu d’esbrinar si hi ha motius de pànic i entendre quin és el problema.

A les rentadores sense pantalla, s’encendrà el llum d’encesa / apagat i el segon indicador de la fila inferior.

Oshibka F4

Com corregir l’error vosaltres mateixos

Abans de trucar al mestre i entrar en pànic, heu d’esbrinar si hi ha motius de pànic i entendre quin és el problema.

 • Falla de control. Per eliminar aquest error, heu de reiniciar la rentadora Atlant. Per fer-ho, apagueu-lo amb el botó d’engegada i desconnecteu l’endoll durant 5-10 minuts. A continuació, torneu a engegar la màquina. Si l'error va ser accidental, el codi no apareixerà.
 • Filtre tapat. Sovint, l’error F4 apareix a causa de deixalles al filtre de desguàs. Diversos fils, petites coses de les butxaques obstrueixen els forats amb el pas del temps i l’aigua no passa. En aquest cas, cal eliminar el bloqueig. Per fer-ho, buideu l'aigua a mà, prèviament heu estès els draps, i després descargoleu el filtre de drenatge i netegeu-lo de deixalles. Finalment, torneu a col·locar-lo al lloc i comproveu si hi ha cap error. Si ha desaparegut, s’ha eliminat la causa.
 • La mànega de desguàs està bloquejada. Sovint passa que les deixalles es bomben a la mànega de desguàs i les obstrueixen, bloquejant així el pas de l’aigua. Per solucionar aquest problema, primer heu de buidar l’aigua, desconnectar la mànega de desguàs i netejar-la sota un fort raig d’aigua calenta, després tornar-la a col·locar i tornar a engegar la màquina Atlant en mode centrifugat. El codi d'error hauria de desaparèixer.
 • Bloqueig de clavegueram. Sovint la causa de l’error F4 a la màquina Atlant és un sifó o una canonada de clavegueram obstruïts. Per diagnosticar aquest error, cal treure l’extrem de la mànega connectada al desguàs i activar el mode de centrifugat. Si l’error no va aparèixer i l’aigua va ser drenada amb seguretat per la màquina, és necessari netejar la canonada de clavegueram amb un cable d’acer o un sifó desmuntant-la.

Vegeu també - Com canviar el coixinet a la rentadora Atlant

Faltes que requereixen reparació

Malauradament, l’error no sempre és causat per un simple mal funcionament. Per tant, cal ser conscient d’altres possibles raons.

Rètols Causa Decisió
La rentadora Atlant no drena l’aigua i queda penjada al rentat o al mode d’esbandida, mostra l’error F4. Bomba de drenatge defectuosa.

Possibles motius:

 • La bobina del motor connectat a la bomba s’ha trencat;
 • S'ha produït un curtcircuit al motor de la bomba;
 • Impulsor de la bomba de drenatge danyat

Es produeix un mal funcionament de la bomba a causa del desenvolupament d'una velocitat de recursos de rellotge o quan hi entren objectes petits.

Cal substituir la bomba.
Quan l’aigua s’escorre, la màquina Atlant fa un brunzit i l’aigua no se’n va. En aquest cas, hi ha un codi F4. Bomba obstruïda (bomba de drenatge).

Tot tipus d’objectes petits, restes diverses de butxaques, fils retorçats o llana, que rellisquen pel filtre de desguàs cauen a la bomba i en bloquegen el funcionament normal.

Cal desmuntar la bomba i netejar-la d’objectes estranys.
Tub de drenatge obstruït.

El tub de derivació situat entre el filtre de desguàs i el dipòsit també és susceptible a l’obstrucció de diversos objectes (fils, llana, fines, etc.).

Cal netejar la canonada del bloqueig.
El programa de rentat s’interromp i es mostra el codi F4.

Es pot produir un error en qualsevol etapa del programa (esbandir, filar, rentar) i també és possible que aparegui immediatament després de començar.

Mòdul de control electrònic defectuós.

Principals motius:

 • A causa de la possible entrada d’humitat, oxidació o combustió d’elements al tauler;
 • Danys als elements del circuit;
 • Fallada del firmware;
 • Mal funcionament del microprocessador
En cas de fallada dels elements del circuit per diversos motius, cal substituir-los.

Si l'error es produeix a causa d'un error del firmware, heu de tornar a mostrar el programa del controlador.

Si els mètodes anteriors no van ajudar a eliminar l’error o es van produir per un mal funcionament del microprocessador, cal una substitució completa de la placa.

La rentadora drena l’aigua durant el rentat i deixa de mostrar el codi d’error F4.

Atlant es va congelar durant el cicle de gir i va mostrar l’error F4. La porta està tancada.

Presostat defectuós.

El sensor responsable del nivell d’aigua del dipòsit no funciona. El controlador no rep cap senyal d’un tanc buit. El més probable és que hi hagi un curtcircuit al diagrama de cablejat del sensor.

Cal substituir completament el pressostat.
La rentadora Atlant es va aturar en un dels punts del programa de rentat. Es mostra l'error F4 Alimentació defectuosa a les unitats de control.

La bomba o el pressostat no s’alimenten o el senyal de control s’interromp entre aquests nodes i la placa de control. Això es deu a l'oxidació de contactes, cables trencats o un curtcircuit al cablejat.

Obligatori:

Si els contactes s’oxiden, s’han de netejar o substituir.

Si hi ha un trencament dels cables, substituïu-los.

Conclusió

Ningú no pot descartar l’aparició de mal funcionaments en el funcionament de la rentadora. Per tant, aquest article serà útil per a tots els usuaris de la màquina Atlant. Sovint, el codi d'error és causat per mal funcionaments simples que podeu fer front a vosaltres mateixos si els reviseu a les seccions anteriors.

Vegeu també:

37685 0

Com triar

Ressenyes

Reparacions