a casa Reparacions Electrodomèstics grans La rentadora LG dóna un error DE: què significa?

La rentadora LG dóna un error DE: què significa?

Vam tancar la porta, vam prémer “Inici” i, en lloc d’omplir-la d’aigua, a la pantalla es mostrava el codi DE. Bàsicament, aquest error apareix al començament del rentat. Què fer? Què significa l’error DE a la rentadora LG? Com puc solucionar jo mateix el problema? Trobareu respostes a totes aquestes preguntes en aquest article.

Descodificació de l'error

La rentadora LG dóna error DE

L'error DE significa que la porta de la rentadora no està tancada o que el pany de la porta no funciona. Bàsicament, la causa del mal funcionament és el dispositiu de bloqueig del sostre solar (HLD), però les frontisses, el mànec, el ganxo de tancament o el mòdul de control també poden estar defectuosos.

A les rentadores LG sense pantalla, s’indica el codi DE: tots els indicadors de temperatura, indicadors de rentat i esbandida parpellegen o s’encenen al mateix temps. Aquests senyals indiquen que la porta de la portella no està tancada.

Vegeu també - Error PF a la rentadora LG: què fer, com descodificar?

Com corregir l’error vosaltres mateixos

Sembla que es coneix la causa del mal funcionament i que només n’hi ha prou amb tancar la portella amb més força. Sovint, aquestes accions són suficients i el problema desapareix. En cas contrari, el mal funcionament es produeix per un motiu més greu:

  • Ganxo de pany trencat, dispositiu de bloqueig del sostre solar
  • Desplaçament del moll o de la pinça, dispositiu de bloqueig del sostre solar
  • Mal funcionament del sensor electrònic del dispositiu de bloqueig del sostre solar
  • Mal funcionament del tauler de control de la rentadora

Important:

Les causes més freqüents de l’error s’enumeren aquí, són possibles altres avaries menys conegudes i, per a la seva determinació precisa, es recomana trucar a un especialista.

En cas d’aparició de codi DE, es recomana dur a terme una sèrie d’accions seqüencials que us poden ajudar a eliminar l’error.

  • Per començar, val la pena comprovar l'estanquitat del tancament de la portella, potser no estigui tancat. Per fer-ho, només cal que premeu més fort.
  • També haureu d’inspeccionar tota la porta per si hi ha interferències externes.
  • Examineu l'interior de la porta de la portella; és possible que la roba hagi caigut entre la portella de càrrega i el tambor i interfereixi en un tancament ajustat. També heu de prestar atenció a la pestanya del retenidor, potser hi ha objectes que interfereixen amb el tancament.
  • Comproveu si hi ha distorsions a la porta de l’escotilla, si es troben, cal estrènyer les frontisses laterals.
  • Si no es troba o ajuda cap de les anteriors, haureu de restablir completament la rentadora. Per fer-ho, seguiu els passos següents en seqüència: obriu la portella, desconnecteu la màquina desendollant-la, espereu 15-20 minuts i torneu a connectar la màquina i tanqueu la portella.

Si després de realitzar els passos anteriors, l’error persisteix, té sentit tenir en compte altres causes del mal funcionament.

Faltes que requereixen reparació

Utilitzeu la taula següent per determinar la causa de l'error:

Descripció del problema Causa de l’error Solució
La porta de la portella no es tanca ni es tanca completament. El ganxo del pany està molt desgastat o trencat Substitució d’elements
La porta es tanca i es bloqueja, però la màquina no inicia el programa de rentat. El dispositiu de bloqueig no funciona Substitució d’elements
En mode rentat, esbandida o filat, la rentadora va deixar de funcionar i va generar un error DE. Hi ha una olor ardent. Mòdul de control defectuós. Molt sovint, el microcircuit "pateix" a causa de l’esgotament de contactes durant les sobretensions o per l’entrada d’aigua a l’electrònica. Cal retirar el tauler frontal desmuntant la part superior de la màquina. A continuació, traieu el tauler. Les zones danyades són immediatament visibles: es tornen negres, les tapes dels condensadors es converteixen en convexes i es veuen traces de ruptures. Quan es troba una peça defectuosa, es solda i se n’instal·la una de nova.
El mànec no funciona i la porta no està fixa. Mànec trencat Substitució d’elements
La porta de la portella no es tanca i està esbiaixada Roba de llaç Ajustant els bucles o substituint-los completament

Conclusió

Les fallades a la rentadora no s’exclouen del seu cicle de vida. Per tant, en cas d’error comú, les persones que han llegit aquest article podran determinar plenament la causa de les molèsties i, sovint, podran corregir-les elles mateixes. Però sempre és millor evitar l’error que corregir-lo. Per tant, no us oblideu de les normes de funcionament i respecte.

Vegeu també:

7068 0

Com triar

Ressenyes

Reparacions