a casa Cura Electrodomèstics grans Per què fa mal olor la roba després de rentar-la a la rentadora?

Per què fa mal olor la roba després de rentar-la a la rentadora?

La gent compra una rentadora perquè la roba no només estigui neta, sinó que tingui una bona olor. Qualsevol rentadora moderna té la funció d’actualitzar la roba rentada. Tanmateix, passa que un bon dia, després de rentar-se, la roba està neta, però l’olor que provoca no és el més agradable. Això podria ser causat per una avaria de la rentadora, l'ús de detergent inadequat o una mala qualitat de l'aigua. Llegiu més informació sobre els motius pels quals la roba fa mal olor després de rentar-la a la rentadora en aquest article.

Causes d’olors desagradables

la roba fa una mala olor després de rentar-la

Hi ha poques raons, però si no s’eliminen a temps, poden esdevenir problemes més greus. Llavors, per què fa pudor el lli?

 • l’aigua està estancada al dipòsit de desguàs. Probablement és el problema més popular, ja que hi ha persones que no s’escorren completament ni hi fan cas, de manera que l’aigua bruta barrejada amb residus en pols pot romandre al fons del tanc. Al cap d’un temps, aquesta barreja forma un moc desagradable, que es barreja amb aigua neta durant el següent rentat i, en conseqüència, una olor desagradable;
 • obstrucció de canonades de drenatge, canonades i filtres de drenatge. L’aigua no es purifica i es drena segons calgui, d’aquí la pudor;
 • obstrucció del clavegueram. La pudor de la claveguera pot entrar a l’interior de la màquina i aquesta olor picant absorbeix la roba;
 • a causa d'un mal funcionament de la pròpia màquina, és a dir, que el plat per a la pólvora està poc rentat, com a conseqüència del qual les restes de la pólvora es tornen florides i es cobreixen de moc, en això correspon poc;
 • si la rentadora no s’utilitza durant molt de temps, l’aigua pot estancar-se a les parets del tambor elàstic. Es poden formar motlles i acumulacions. És difícil no notar-los, però hi ha gent diferent;
 • la pols és de mala qualitat o ha estat mentint durant massa temps i ha perdut les seves propietats. També és important observar la dosi en rentar les coses, ja que l'excés de pols no sempre es renta i pot quedar-se a les parets del tambor. Passa que la pols en si fa mal olor, en aquest cas és millor substituir-la;
 • la vostra unitat està instal·lada en una habitació tancada poc ventilada i amb prou humitat, com ara un bany.

Tots aquests problemes es poden eliminar pel vostre compte, el més important no és executar-los.

Vegeu també - Secrets d’estovar aigua a la rentadora

Eliminant les causes de

causes d’olors desagradables

Quan la roba fa una mala olor després de rentar-la, cal rentar-la naturalment per eliminar l’olor. Per identificar la causa d’aquest incident, heu de revisar acuradament el cotxe i, de vegades, fins i tot serà necessari desmuntar-lo. Tot això es pot fer per etapes.

Primer heu de comprovar el filtre de desguàs. Per a la majoria de fabricants, tot i la diferència de models, es troba a la part inferior de la part posterior. El procés en si no consumeix molt de temps, però requereix una cura i precisió especials. Després d’haver-lo tret, prèviament drenant l’aigua, podeu començar a netejar el filtre i la seva ubicació. El podeu netejar amb qualsevol neteja i detergent.

Val la pena comprovar la presència d’excés d’aigua a la màquina perquè l’aigua no s’estanci i es marceixi en conseqüència.

A continuació, netegeu el recipient o la cubeta de pols. És molt fàcil d’aconseguir, gairebé totes les màquines tenen el mateix dispositiu d’alimentació de pols. Un cop eliminat, s’ha de netejar i rentar amb productes químics de neteja. Mentre es netegi el contenidor, podeu fer-ne el compartiment. També sol embrutar-se. El compartiment, si no està massa brut, es pot rentar amb els mateixos mitjans o simplement amb un drap humit. Després de netejar-lo i assecar-lo, podeu tornar a col·locar-lo tot al seu lloc.

El següent pas és comprovar el sistema de drenatge i el mateix clavegueram. És fàcil de comprovar sense màquina d'escriure. Just quan buideu l’aigua, fixeu-vos en com desapareix. Si aquest procés és molt lent, podem concloure que el sifó està obstruït i que s’ha de netejar. També heu de prestar atenció a l’olor, ja que sovint és això el que evidencia un clavegueram obstruït. A continuació, podeu comprovar el sistema de drenatge de la vostra màquina. Les mànegues també es poden obstruir i mocs des de l’interior. Tots es netegen amb detergents i productes químics de neteja.

L’últim que cal comprovar és el segell de goma de la porta de la portella. La formació de floridura, acumulació d’escates i mucositat residual pot provocar problemes com ara olors desagradables a la roba després del rentat. El cautxú és bastant difícil de netejar, de manera que calen substàncies més agressives, com ara una solució de sulfat de coure i àcid cítric. Amb un drap, podeu endreçar els punys en una mitja hora. També us aconsellem fer un rentat sec amb àcid cítric i vinagre per a la neteja residual. Després de tots aquests procediments, podeu rentar i revisar la roba.

Com podeu evitar altres olors desagradables?

Aquí només us aconsellarem una profilaxi periòdica. Inclou comprovar, esbandir i assecar la màquina després de cada ús. No cal tancar la porta de l’escotilla, ja que pot quedar-se humitat a l’interior i això provocarà la formació de floridura. No guardeu articles al tambor de la rentadora. La mateixa unitat pot absorbir l’olor de la roba bruta i transmetre-la a la roba ja neta.

Esperem que aquest article us ajudi a esbrinar el motiu pel qual la roba fa una mala olor després de rentar-la a la rentadora. Aneu amb compte quan feu servir els electrodomèstics.

Vegeu també:

10498 2

2 pensaments sobre "Per què la roba fa una olor desagradable després de rentar-se a la rentadora"

 1. Tatyana:

  Tinc una màquina SAMSUNG

 2. Ruslan:

  i tinc LG. Després d’utilitzar la rentadora (al cap d’uns 8 anys), em vaig trobar amb una olor desagradable. La decisió de netejar els interns amb àcid cítric no va funcionar. L’olor va empitjorar. Vaig solucionar el problema desmuntant completament la rentadora i netejant el tambor i totes les canonades. Vaig fer una conclusió per a mi: no cal conduir a un resultat així. Netejar l’interior amb àcid acètic o àcid cítric.

Afegiu un comentari

Com triar

Ressenyes

Reparacions