a casa Cura Electrodomèstics petits Com netejar els filtres de l’aspirador

Com netejar els filtres de l’aspirador

L’estat dels filtres determina en gran mesura la qualitat de l’aspirador. Un filtre obstruït és una de les raons més freqüents per les quals una aspiradora comença a funcionar fort i, eventualment, pot provocar el seu fracàs. Hi ha diversos tipus de filtres que s’utilitzen a les aspiradores que difereixen en la forma de netejar l’aire. Per tant, si és possible rentar el filtre d'una aspiradora depèn del seu tipus específic. Vegem com netejar adequadament per no malmetre’s.

Bossa de filtre

Pot ser d’un sol ús (de paper) i reutilitzable (generalment de teixit sintètic). Cal retirar una bossa d’un sol ús amb un excés d’ompliment i no es pot reutilitzar. Quan es reutilitza, la bossa d’un sol ús es pot trencar en qualsevol moment. I després, totes les deixalles poden caure al compartiment del motor i desactivar-lo.

Després del seu ús, s’ha de retirar bé una bossa de tela reutilitzable i després rentar-la amb una pols (detergent). Després d'assecar-se, la bossa està preparada per a la seva reutilització.

Filtre cicló

Consisteix en un gran recipient de plàstic (s’utilitza per recollir residus grans, pols) i diversos filtres fins. Després del seu ús, s’ha de desmuntar el contenidor i netejar cada filtre per separat, segons el seu tipus i característiques. El recipient gran de pols de plàstic s’ha de netejar de deixalles, esbandir-lo bé i assecar-se.

Aquafilter

A les aspiradores de rentat, el sistema de filtració consisteix en un aquafilter (aigua) i un filtre fi. Al filtre d’aigua, la pols s’humiteja, després de la qual cosa les seves partícules s’estableixen al fons. L’Aquafilter s’ha de rentar bé (es poden utilitzar productes químics especials que no corroïen el plàstic), després assecar-lo i tornar-lo a posar a l’aspirador.

Consells! Es recomana rentar el recipient i els filtres només amb aigua freda.

Filtres HEPA

És habitual referir-se a filtres fins, ja que proporcionen filtració d’aire a partir del 99,5% d’inclusions (impureses). Capturen no només les partícules de pols més petites, sinó també pèl d’animals, diversos al·lergògens i fins i tot microorganismes.

És possible rentar el filtre HEPA per a una aspiradora: això es pot aclarir llegint el manual d’instruccions. Són de dos tipus: d’un sol ús i reutilitzables. Hi ha dues maneres de netejar (restaurar la funcionalitat) d’un filtre HEPA reutilitzable:

  • A base d’aigua: esbandiu-lo sota l’aigua corrent d’una aixeta o dutxa i, a continuació, assecar-lo bé. No utilitzeu detergents mentre feu això. No es pot utilitzar fins que estigui completament sec, la seva permeabilitat a l’aire es redueix significativament, cosa que provoca una pèrdua de potència d’aspiració i un augment de la càrrega del motor en funcionament.
  • Aire: bufat per un potent flux d'aire, que es dirigeix ​​en la direcció oposada a la direcció principal de filtració. Els filtres de paper HEPA només es poden reformar unes quantes vegades. Cal tenir en compte que, després de netejar, perd les seves propietats, de mitjana, aproximadament entre un 15-20% després de cada operació de recuperació.

Filtre de carboni

És bastant rar, el seu propòsit principal és absorbir olors desagradables. Apte per a propietaris d’animals de companyia.És un casset rectangular ple de grànuls filtrants activats. La vida útil és de 2-3 mesos i no importa l’activitat que s’utilitzi. Perquè el casset absorbeix olors fins i tot quan l’aspirador no funciona. Aquest filtre és completament d’un sol ús, la seva baixa prevalença també s’explica pel seu alt preu, a partir de 30 dòlars.

5518 0

Afegiu un comentari

Com triar

Ressenyes

Reparacions