a casa Instal·lació / Configuració Equips d'aire condicionat Com connectar un termòstat a un escalfador d'infrarojos

Com connectar un termòstat a un escalfador d'infrarojos

En les condicions de la vida moderna, quan s’utilitzen equips nous, cal optimitzar els equips que s’utilitzen per a un ús quotidià còmode i eficaç. Això inclou el funcionament d’aparells que ajuden a reduir els costos energètics, augmenten l’eficiència i controlen tot el sistema de calefacció de la llar. Un exemple d'aquests dispositius són els termòstats per a escalfadors d'infrarojos. Aprendreu al nostre article sobre com connectar el termòstat a un escalfador d’infrarojos i com utilitzar-lo correctament.

TOP 10 millors escalfadors amb Aliexpress

Característiques tècniques i tipus de termòstats

termòstat per a escalfador

Per tant, per iniciar, de fet, la instal·lació d’equips, heu de conèixer i tenir una idea de la seva estructura i característiques. Això és necessari per esbrinar l'eficiència d'aquest o aquell dispositiu amb la màxima precisió possible per al vostre ús.

El termòstat, com el seu nom indica, regula la temperatura ambient. Ho fa mesurant la temperatura de l’aire a l’habitació i, en funció dels resultats obtinguts i de la configuració, ja regula el sistema de calefacció. És a dir, si teniu instal·lat un o més escalfadors, no importa que hagin assolit una temperatura determinada i després s’apaguin, aleshores aquest és el treball del nostre termòstat. El principi de funcionament és senzill i no requereix cap coneixement en profunditat.

Actualment hi ha dos tipus de termòstats al mercat: electrònics i mecànics. Totes semblen caixes petites, sovint de plàstic. Sempre hi ha un regulador de temperatura a la part frontal, tot i que hi ha models on es col·loca al lateral. El tipus de dispositiu depèn del fabricant, del model i, en conseqüència, del seu preu. Com a regla general, els controladors mecànics de temperatura tenen control en forma de roda o botons, i els electrònics estan equipats amb una pantalla tàctil o un gran conjunt de botons i també tenen un control remot.

Els fabricants recomanen utilitzar termòstats mecànics només quan sempre hi ha algú a la sala. Els electrònics són més intel·ligents en aquest sentit i no necessiten un control constant.

Els termòstats estan connectats a tots els dispositius de calefacció moderns i els escalfadors per infrarojos no són una excepció. Es tracta d’ells que es parlarà en el nostre article.

Vegeu també - Com triar l’aire condicionat perfecte per a casa i apartament

Instal·lació d’un termòstat en un escalfador IR

instal·lació del regulador

La instal·lació d’equips com un termòstat no requereix gaire coneixement en el camp de l’enginyeria elèctrica, però cal conèixer alguns punts. Per exemple, heu de trobar el lloc adequat per col·locar el vostre aparell, independentment del seu tipus.El millor és instal·lar-lo en llocs amb poca humitat, als dispositius no els agrada molt, poden ser buggy i al cap d’un temps generalment no es poden utilitzar, sobretot per a dispositius mecànics, ja que els dispositius electrònics estan més protegits de les influències externes i estan segellats. A més, eviteu col·locar l’aparell a prop de fonts de calor o llum solar, com ara prop d’una estufa de cuina, escalfadors o davant de finestres obertes. Aquest és el primer pas per instal·lar un termòstat per a escalfadors d'infrarojos: la selecció del lloc d'instal·lació.

A continuació, segueix la pròpia instal·lació. Aquest procés inclou la connexió del dispositiu a la xarxa i a l’escalfador. Per a la correcta connexió de tots els elements entre si, s’utilitza un relé automàtic que serveix de font d’energia per al vostre dispositiu de calefacció, en el nostre cas un escalfador IR. Hi ha diversos esquemes que s’utilitzen per muntar termòstats, que es proporcionaran a continuació.

Vegeu també - Quin tipus d'escalfador escollir per a una casa o apartament

Esquemes de cablejat del termòstat a l’escalfador

diagrama de connexió

Hi ha diversos esquemes per connectar un termòstat a un sistema de calefacció, tant senzill com complex, però podeu fer-ho vosaltres mateixos. Per tant, l’opció més senzilla seria un circuit amb un termòstat i un escalfador. El circuit és molt senzill: la màquina té dos parells de contactes, un d’ells està connectat directament al termòstat. Naturalment, els contactes són nuls i de fase, aquests valors haurien de ser clars per a tothom familiaritzat amb l’enginyeria elèctrica. La resta del parell de cables està connectat a l’escalfador.

L'opció número dos és una mica més complicada, ja que implica una connexió paral·lela de l'escalfador a través d'un termòstat. Aquest mètode permet connectar diversos dispositius de calefacció al termòstat. El circuit també és força senzill si ho enteneu. Des de l’interruptor automàtic, un parell de cables van al termòstat, i d’aquí surt el cablejat dels contactes als escalfadors IR.

El més difícil és el diagrama de connexió, que també utilitza un termòstat per a diversos dispositius de calefacció de l’habitació, però la diferència respecte al segon es troba en la connexió mateixa. Per tant, per muntar aquest circuit, s’utilitza un arrencador magnètic i el diagrama de connexió és individual. També hi ha esquemes ja fets, només cal que els feu i els instal·leu, però això no us garanteix un funcionament estable del sistema. Aquesta opció és la més pràctica i habitual.

Vegeu també - Com triar l’aire condicionat perfecte per a casa i apartament

TOP 10 millors escalfadors amb Aliexpress

Sortida

El termòstat per a escalfadors d'infrarojos és una excel·lent solució per al sistema de calefacció d'una llar, oficina i altres coses. La connexió es realitza independentment i amb l'ajut d'un assistent. Com connectar el termòstat a un escalfador d'infrarojos, podeu trobar les instruccions incloses amb el dispositiu o a Internet. Esperem que el nostre article us sigui útil.

Vegeu també:

5299 0

Afegiu un comentari

Com triar

Ressenyes

Reparacions