a casa Instal·lació / Configuració Electrodomèstics grans Com instal·lar un televisor a la paret

Com instal·lar un televisor a la paret

Instal·lar un televisor a la paret amb les vostres mans a casa és una tasca bastant senzilla i no us trigarà gaire temps. Tanmateix, aquesta operació d’instal·lació requereix algunes habilitats estàndard, en el pitjor dels casos, tota l’estructura no s’enfonsarà molt de temps.

En aquest article, us explicarem com instal·lar correctament els suports de TV, indicarem la distància recomanada del terra i altres coses petites relacionades amb aquest problema.

Quins són els avantatges i els inconvenients de muntar un televisor a la paret?

Quins són els avantatges i els inconvenients de muntar un televisor a la paret?

Avui en dia, gairebé tots els fabricants moderns intenten produir els seus productes el més prims possible i reduir l’ús de recursos materials. Gràcies a això, van aconseguir un dispositiu més compacte. A més, el pla de la pantalla pot convertir-se en una part de l'interior de l'habitació, decorant la paret, perquè ara hi ha molts tipus de disseny combinats amb un televisor.

Passem ara als desavantatges de muntar el televisor a la paret:

 • en cas de mal fixació dels suports, el televisor pot caure al terra o al mobiliari, cosa que comportarà una avaria absoluta de l’equip i, posteriorment, enormes costos per a la seva reparació o compra d’un de nou;
 • amb un gran pes de la unitat i una diagonal bastant àmplia de la pantalla, la instal·lació haurà de realitzar-se almenys amb un company, i el procés en si serà més laboriós;
 • hi ha restriccions de pes, no podeu muntar el dispositiu a les parets de pladur si el pes del televisor i dels suports supera els 30 quilograms. A més, no es pot penjar sobre els sistemes de calefacció perquè l’equip no s’escalfi durant el funcionament.

Aquest mètode d’instal·lació a la paret s’ha generalitzat i encara és popular en l’actualitat. Si seguiu totes les regles d’instal·lació, aquest mètode no us provocarà problemes en el futur.

Vegeu també - Què es pot netejar la pantalla del televisor LCD

Instruccions de muntatge a la paret

Instruccions de muntatge a la paret

Hem dividit totes les accions en etapes pas a pas i la instal·lació del televisor a la paret té aquest aspecte:

 1. El primer pas és triar l’alçada de la instal·lació del televisor sobre la qual penjarà. Hi ha un cert estàndard per a l’altura d’instal·lació del televisor a la paret, que es va derivar especialment, amb l’ajut de la investigació mèdica, aquesta xifra varia a la zona de 0,7 a 1 metre des de la vora inferior. No obstant això, la majoria dels propietaris de televisors es veuen repel·lits per les condicions de visualització còmodes i les seves pròpies preferències. Però pel que fa a la cuina, en aquest cas, la instal·lació es realitza sota el sostre, ja que durant el treball prestareu poca atenció a les imatges, el so serà important per a vosaltres.
 2. Per al següent pas, necessitareu algunes coses, a saber, un llapis, una cinta mètrica i un nivell d’edifici. Ara cal aplicar les marques. L'apliquem segons la distància del terra i la distància que hauria d'estar entre els dos suports, normalment aquesta mida es selecciona segons els muntatges de la part posterior del televisor.Assegureu-vos de comprovar el nivell horitzontal entre els forats i assegureu-vos que estiguin estrictament nivells. En cas contrari, els suports instal·lats poden provocar la caiguda de la unitat a causa d’una inclinació.
 3. Només després d'assegurar-vos que totes les marques estiguin al mateix nivell, podeu fer un trepant o un martell i fer forats. Aneu amb compte a l’hora de realitzar aquests treballs, ja que podeu enganxar el cablejat que es col·loca a la paret. En alguns casos, us podeu quedar atrapat al reforç que no es pot perforar.
 4. Després d'això, martelleu els clavells als forats i instal·leu els suports al llarg del camí, apretant els cargols. No us oblideu del material de la paret, si és de formigó armat, no tindreu cap problema amb la instal·lació. Tanmateix, si la vostra paret està construïda amb panells de guix, és millor pensar-hi tres vegades i saber si la paret suportarà el pes de tota l'estructura. Si és així, el mètode d’instal·lació canviarà lleugerament.
 5. Quan s'hagi instal·lat el suport del televisor, només queda preparar el televisor. Realitzeu la instal·lació amb cura i, finalment, estrenyeu les connexions cargolades.
 6. Tot el que heu de fer és connectar el televisor a la xarxa i a altres dispositius. No obstant això, és millor amagar tots els cables en un canal de plàstic perquè els cables no només pengin i facin malbé tota la imatge.

En realitat, aquesta és la instrucció completa sobre com instal·lar un televisor a la paret amb les seves pròpies mans, sense recórrer a l’ajut d’especialistes. Però si no esteu segurs de les vostres capacitats, la millor solució seria instal·lar el dispositiu juntament amb especialistes que saben instal·lar-ho tot correctament.

Consells útils

Perquè el vostre televisor funcioni durant molt de temps i no caigui de les muntures, heu de tenir en compte alguns dels seus paràmetres:

 • en comprar claudàtors, consulteu amb el venedor del producte per a quina diagonal de pantalla estan dissenyats i quants equipaments poden suportar;
 • recordeu que els suports de tipus fix són molt més fiables, però tenen menys funcionalitats que els suports giratoris, que al seu torn poden afectar el confort de visualització;
 • si instal·leu el televisor a la paret amb una placa de guix, assegureu-vos que l’aire hi circula tranquil·lament i que l’equip no tindrà problemes de sobreescalfament, cosa que comportarà conseqüències desagradables si no en teniu cura per endavant;
 • no instal·leu el televisor sota cap escalfador ni cap altre dispositiu que emeti calor, ja que posteriorment pot afectar el funcionament del dispositiu;
 • en cas de comprar suports tipus giratori, abans d’ocultar els cables sota la caixa, assegureu-vos que la longitud dels cables que quedaran fora de la coberta serà suficient per girar el televisor en ambdues direccions.

Vegeu també:

7224 0

Afegiu un comentari

Com triar

Ressenyes

Reparacions